Mobilos álláskeresés

Néhány éve el sem tudtam volna képzelni, hogy ennyire fontos lesz számomra a mobiltelefonom. Ma már szinte mindent ezen keresztül intézek e-maileket olvasok és írok, filmet nézek, ha úgy adódik, és ezzel az eszközzel fizetek számos alkalommal. Igényes is vagyok a telefonomra, most is egy eléggé új típussal rendelkezem.

Mostanság álláskeresésben vagyok, szeretnék szakmai gyakornokként elhelyezkedni az egyetemi tanulmányaim mellett. Egész nap pittyeg a telefonom, próbálom kiszűrni a lényeges és lényegtelen infókat. Tesóm és barátnőm is nagyon szeretne segíteni nekem a munkakeresésben, de ezt szeretném egyedül, felnőtt módjára intézni.

A topiwork.hu oldalon keresek diákmunkát, ezt a diákszövetkezetet nemrég találtam, és több olyan hirdetés is szembejött velem a kínálatukban, ami a műszaki érdeklődésemmel találkozik.

A tájékoztatójukban olvastam, hogy komolyabb karrierlehetőség is rejtőzik az álláspályázatai között. Ezért sok olyan ajánlat is van amely hosszútávra szól , és szakmai gyakorlatként is van lehetőségem leigazolni. A különböző szakmákban jól elkülönítve hirdetik meg a munkalehetőségeket, minden érdeklődő megtalálhatja a saját profiljának való ajánlatot. Legyen az IT, HR, alkalmi vagy fizikai munka, ahol keresnek munkaerőt, itt biztosan meg lesz hirdetve.

A topiwork.hu mellett szól a karrier ígéretének a lehetősége, és a szakmai tapasztalat megszerzése. Ugyanakkor érdeklődési kör szerint lehet keresni munkát. Diákszövetkezeten keresztül azért is éri meg dolgozni kezdeni, mert az adózási kedvezmények miatt magasabb órabért lehet megcsípni. A többkörös interjúban is szerezhetünk tapasztalatokat.

Lehetőséget teremtenek heti húsz vagy akár huszonöt órában is dolgozni, rugalmasan alkalmazkodnak az órarendhez a munkáltatók is. Az iskolaszövetkezet közbenjár a munkaadóknál a rugalmas munkaidő fenntartása érdekében.

Munkára jelentkezni is egyszerű, csupán a jelentkezem az álláslehetőségre gombra kell kattintani, ha már megvan a kiszemelt hirdetés. Szükség van még egy pdf formátumú önéletrajz feltöltésére, illetve olyan kapcsolattartási adatok meghagyására, mint e-mail, telefonszám. Rövid bemutatkozó üzenet küldésére is van lehetőség.

Ezután felveszik a kapcsolatot a pályázóval, és személyesen vagy telefonon interjúztatják, de ha a feladat úgy kívánja tesztek kitöltésére is felkérik a jelentkezőt. Ezt követően a topiwork.hu továbbítja a munkaadó felé a diákmunkára jelentkező önéletrajzát.

Az általános tapasztalat azt mutatja, hogy a munkaadó partnerek egy héten belül jelentkeznek, és keresik a pályázót online vagy személyes interjúra. A sikeres interjút követően az adminisztrációs rész következik. A weboldalon való regisztrációt követően online kiállítják a munkába belépéshez szükséges dokumentumokat. Miután minden lépés sikeresen teljesült, elkezdődhet a munkavégzés.

A Gyakran Ismételt Kérdéseket alatt található infókat nem érdemes kihagyni. Itt tudtam meg, hogy passzív nappali tagozatos diákok is vállalhatnak munkát a topiwork.hu oldalon, amennyiben nem töltötték még be a huszonötödik életévüket. Csak regisztrált tagok vállalhatnak munkát az oldal segítségével. A regisztrációhoz szükséges adatok a következők: személyi igazolvány, diák igazolvány száma, TAJ és bankszámlaszám, adóazonosító jel. Valamint a hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentum bemutatása.

A tagsági díjat az első fizetésből vonják le, és mindössze ezer forint a költsége. Viszont a topiwork.hu-ból való kilépés után visszafizetik ezt a díjat. A tagságot fenntartani úgy lehetséges, hogy a diák félévente bizonyítja az érvényes hallgatósági jogviszony meglétét.

Külföldi állampolgárok is dolgozhatnak érvényes adószám mellett, csak szükséges bizonyítani, hogy magyar intézmény hallgatójáról van szó. Jelenléti ívet a topiwork.hu oldaláról lehet letölteni, majd vezetni szükséges. Minden hónap tizenötödik napján érkezik a fizetés a számlára.

Értékelem a tesóm és barátnőm segíteni akarását. De most, hogy megtaláltam a topiwork.hu iskolaszövetkezetet. a jelentkezéshez telefonomon kívül nincs más segítségre szükségem.