Biztonságos közlekedés: telefon nem kell a motorra, új gumi igen!

A mobiltelefonok elterjedése nagyban megváltoztatta az emberek életét. Egyfelől biztonságosabbá tette az életünket, mivel a segélyhívót bármikor tárcsázhatjuk, illetve értesíthetjük szeretteinket, ha bajban vagyunk. A legmodernebb készülékek már automatikus helymeghatározás funkcióval is rendelkeznek, valamint fényképeket is készítenek és továbbítanak amennyiben ezt engedélyezzük. Ez a telefon ellopása esetén kifejezetten hasznos lehet, mivel a tolvajoknak nem áll érdekükben megadni pontos tartózkodási helyüket.

Igen ám, de a legtöbb baleset és veszélyes helyzet kialakulásában sokszor szintén nagy szerepe van manapság a mobiltelefonoknak. Rengeteg közlekedési baleset elkerülhető lenne például akkor, ha senki sem telefonálna vagy hallgatna zenét vezetés közben. Bár sokszor úgy érezzük, hogy ismerünk egy-egy útvonalat, akár a tenyerünket, ilyenkor sem szabad egy percig sem lankadnia a figyelmünknek, mert bármikor könnyen megtörténhet a baj. Az érzékszerveink mellett a járművünket sem árt kifogástalan állapotba hoznunk elindulás előtt, főleg extrém időjárási viszonyok esetén.

A motorosokra ez kifejezettem igaz, mivel az időjárási- és terepviszonyoknak való kitettség náluk többszörösen is érvényesül. A motorgumi és kerék az egyik olyan alkatrész, amin ez hamar meg is látszik. Emiatt a https://www.motortire.hu fel is hívja a figyelmünket arra, hogy ne vegyük félvállról motorunk kerekének szükséges időközönkénti ellenőrzését, illetve az új gumik beszerzését, amennyiben ezt már nem lehet tovább halogatni.

A https://www.motortire.hu egyébként minden szükséges segítséget meg is ad nekünk ehhez. A jól felszerelt műhelyükben előre egyeztetett időpontban szívesen elvégzik a kerekek ellenőrzését és szükség esetén javítását. Viszont ha már biztosak vagyunk benne, hogy új motorgumira is szükségünk lesz, érdemes ezt úgy időzíteni, hogy előtte meg tudjuk rendelni a megfelelő darabokat a https://www.motortire.hu webáruházban. Ehhez nem árt, ha jól ismerjük motorunk tulajdonságait, azon belül is a járgányunk márkáját, pontos típusát, illetve a kerekek méreteit milliméter pontossággal. A megvásárolható motorgumik hatalmas adatbázisában ugyanis leginkább ezek alapján tudunk keresni. Új vagy használt, olcsóbb vagy drágább, esetleg slicker (akinek újat mond ez a fogalom, annak érdemes elolvasnia a https://www.motortire.hu erre a fajta gumira vonatkozó írását), az már ránk van bízva, mindenki a saját elképzelései alapján választhat alkatrészt a boltból.

Ilyenkor már csak azért is érdemes várni az időpontfoglalással, mert a https://www.motortire.hu raktára nagy ugyan, mindent mégsem tudnak egy helyen tárolni. Amennyiben máshonnan kell eljuttatni hozzájuk is a kiválasztott gumit, ez pár munkanapot igénybe vehet, ezért csak utána kerülhet hozzánk vagy a szerelőkhöz a megrendelésünk. Természetesen értesítenek bennünket ennek a megtörténtéről.

Ezután meg is történhet a műhelyben a gumik cseréje, ha odavisszük a motorunkat a szervizbe. Szerintem sosem árt, ha ilyenkor szakemberek is ránéznek a kerékre, mert a biztonság sokszor apró dolgokon múlik. Nem minden meghibásodás kezdődik azzal, hogy egy éjszaka alatt teljesen leereszt a motorunk kereke. Sőt, ez a ritkábbik eset, bár a https://www.motortire.hu profi szerelőcsapata ennek a látványától sem esne kétségbe!

Időközben a honlapon rendszeresen előforduló akciókat is érdemes figyelembe venni, ha szeretnénk kifogni egy-egy jó ajánlatot, és amúgy is aktuálissá válik már lassan az új motorgumik beszerzése.

A legjobb pedig az egészben, hogy ezeket a mobiltelefonunkról is bárhol, bármikor kényelmesen böngészhetjük. Motorozás közben természetesen nem ajánlott, de mondjuk a villamoson ülve már megtehetjük, ha van éppen 5 szabad percünk. Ennyit mégis kinek nem érne meg a saját és motorja biztonsága?