A céges székhelyszolgáltatás segíti a magánéletünk védelmét

Az okostelefonok megjelenése sok új érdekes kérdést vet fel a társadalomban, többek között a magánéletünk védelmével kapcsolatban. Ameddig csak vezetékes telefon létezett, és az e-maileket is csak asztali számítógépen lehetett olvasni, addig tudtuk csak elérni az ügyintézőket, amíg azok valóban az irodában tartózkodtak. Most viszont már bármikor bármi az eszünkbe jut, megpróbálhatjuk felhívni az illetékest a mobiltelefonján (ha megadta azt), amit a legtöbben folyamatosan maguknál tartanak. Emiatt sokszor nehéz lehet elkülöníteni a munkát a magánélettől, hacsak nem szerünk be külön telefont az egyiknek, illetve a másiknak az intézésére, amit a megfelelő időtartamra lerakunk vagy kikapcsolunk.

A magánélet védelmét napjainkban azért is nehezíti az okostelefonok használata, mert ezek a készülékek már olyan funkciókkal is rendelkeznek, mint például a szelfikamera vagy a helymeghatározás. Ezek segítségével még bíztatnak is bennünket arra, hogy bátran töltsünk fel minél több személyes adatot magunkról az internetre, ami sok különböző formában vezethet visszaélésekhez. Bár a telefonszolgáltatók és a megbízható alkalmazások gyártói rendelkeznek megfelelő adatvédelmi protokollal, onnantól kezdve, hogy mi mondjuk készítettünk magunkról egy fotót az okostelefonunkkal és szabad akaratunkból feltöltöttük azt az internetre, valójában senki sem tudja ellenőrizni, hogy valaki nem-e próbál éppen visszaélni vele mondjuk egy távoli országban.

A telefonszámunk megadásával ugyanez a helyzet. Lehet, hogy jól hangzik regisztrálni mondjuk egy nyereményjátékra a telefonszámunkkal, de ha ezt megtesszük, nem kizárt, hogy más cégek is megkeresnek majd bennünket akaratlanul is, akik már tudják, hogy mire vagyunk éppen nyitottak. Még ha valódi is a nyereményjáték, a hackerek akkor is lesben állhatnak, és megszerezhetik kérés nélkül is a telefonszámunkat vagy más adatainkat, ilyenkor pedig a telefonos zaklatás lesz a legkisebb problémánk! Sőt, örülni fogunk, ha csak ennyi lesz a tanulópénz, és nem jelenik meg egy több százezer forintos plusz tétel a telefonszámlánkon egy olyan alkalmazásnak köszönhetően, amit valójában sohasem használtunk, és mi magunk le sem töltöttünk a telefonunkra, de a csalók ezt helyettünk is megtették távvezérléssel.

Ha a nem korlátozott telefonhasználat ennyire veszélyes a magánéletünkre, akkor miért gondolnánk azt, hogy otthon azt csinálhatunk, amit akarunk, például székhely is lehet az ingatlanunkba bejelentve? Végül is mi rossz történhet, majd ha beesik az adóellenőr, akkor megkínáljuk egy finom házi kávéval, hátha ettől kisebb lesz a büntetés… amit azért kaptunk, mert 2 hétig nyaralni voltunk, a szomszéd pedig nem vette át azt a hivatalos levelet, amiben szerepelt a határidő, hogy meddig kellett volna fizetni. De nekünk legalább a helyén maradt a cégtáblánk, nem úgy, mint a Jóskának, akinek beletolattak a kerítésébe kocsival. Ha ez nálunk történt volna, még emiatt is büntetnének, ha nem pótoljuk időben a kihelyezését, hiába lenne a mi vétlen és véletlen problémánk az egész!

Na, ezért is jó, ha a székhely nem az otthonunkban található! Én kezdettől fogva a grossoffice.hu-tól kértem tanácsot a vállalkozásommal kapcsolatban.

Már a cégalapításnál biztosra akartam menni, hogy a megfelelő adónem és cégforma megválasztása mellett az új adatvédelmi törvények is minden szempontból elege tudunk tenni, ezért ügyvédi segítséget kértem. A grossoffice.hu ügyvédje sokat segített a cégem megalapításában, ami azért is volt egy stresszes időszak, mert akkor szembesültem vele, hogy a tervezettnél sokkal több rejtett költség merülhet fel egy vállalkozás indításánál – ami még a kisebbik baj, mert a hiányzó összeg pótolható. A nagyobbik baj viszont az, hogy bizonyos határidőket is be kell tartani. Ha azért kell többet fizetnünk, mert ezekkel csúsztunk, azt már sokkal nehezebben tudja megemészteni az ember. Meg egyébként is, ilyenkor mindenkinek az a legfőbb vágya, hogy minél gyorsabban és gördülékenyebben haladjon az ügyintézés. A grossoffice.hu már évek óta a piacvezetők közé tartozik, az ez idő alatt összegyűlt tapasztalataikból pedig rengeteget tudnak profitálni a kezdő vállalkozók is. A grossoffice.hu ügyvédjének segítségével véleményem szerint sok rejtett buktatót sikerült elkerülni már az elején is.

székhely

A székhely kapcsán pedig egy olyan kiskapu merült fel, amely nekem kedvezett. A grossoffice.hu-nál ugyanis rávilágítottak arra, hogy az iparűzési adó beszedése a települések önkormányzatának a hatáskörébe tartozik. Bizonyos helyeken ennek a kötelességnek nem kell eleget tenni vállalkozóként, mivel a település vezetősége nem szab ki ilyen jellegű közterhet. Ha tehát ilyen településen található a cégünk székhelye, egy havi kiadással kevesebbel számolhatunk. Ez valóban jól hangzott, mivel egy induló vállalkozás minden forintot megnéz, hogy a befektetett és kivett összeg közötti különbség minél pozitívabb mérleget mutasson.

A megfelelő székhely kiválasztása ugyanakkor nem ennyire egyszerű. Én azért is döntöttem a grossoffice.hu székhelyszolgáltatása mellett, mert nagy múltú és stabil anyagi hátterű vállalat. Ha a cégünk székhelye bebukik, akkor nagy valószínűséggel a cégünk is, a kettő nehezen választható el egymástól. Illetve gondoljunk bele abba is, hogy egy pénzügyi problémákkal küzdő székhelyszolgáltatónál előfordulhatnak leépítések és emberhiány is. Ha pedig nincs, aki átvegye a postánkat, akkor ugyanott vagyunk, ahol a part szakad. A megbízható szakmai és pénzügyi múltnak tehát elsődleges szempontnak kell lennie a választásnál.

A másik fontos szempont az, hogy mindig elérhető legyen a székhelyszolgáltató. Előfordult már, hogy fel kellett hívnom a grossoffice.hu ügyvédjét, mivel bejött egy új törvénymódosítás, ami az én cégem tevékenységét is érintette. Ő a lehető leghamarabb áttanulmányozta azt, majd pedig kész tervvel állt elő, hogy hogyan érdemes módosítani a vállalkozás alapító okiratát az új szabályozásnak megfelelően. De volt olyan is, hogy sos szükségem volt egy dokumentumra, ami aznap jött a cégem nevére postán. Felhívtam az irodavezetőt, aki a kérésemnek eleget téve gondoskodott róla, hogy a lehető leghamarabb elküldjék nekem a levelet szkennelt formában az e-mail címemre. Ennek nagyon örültem, mivel egy vállalkozásnál a határidők betartása minden esetben kiemelt feladatnak minősül, nem is lehet másképp tekinteni rá.

Nem tudom, más hogy van vele, de nekem az a benyomásom, hogy a közös munkám a grossoffice.hu-val nagyban megkönnyíti a vállalkozásom életét. Biztosítanak külön tárgyalót is, ha szükségem van rá, ezért legtöbbször teljes mértékben el tudom különíteni a munkámat a magánéletemtől. Van egy irodai telefonom, amit otthon kikapcsolva szoktam tartani, a munkába pedig magammal viszem. Eleinte nem is mertem nagyon drága luxus dolgokat venni otthonra attól tartva, hogy a céges végrehajtó esetleg azokat is lefoglalhatja bármilyen mondvacsinált indokkal, még mielőtt lenne lehetőségem bizonyítani az igazamat. Na és itt van a grossoffice.hu székhelyszolgáltatás újabb előnye: mivel bár vállalkozóként itt lakom, de a székhelyem náluk van, itt semmi sem képezi a cégem tulajdonát, tehát nem is tudnak semmit sem lefoglalni. Azt hiszem, más nem is kell ahhoz, hogy az ember minden éjjel nyugodtan hajthassa álomra a fejét.